Veelgestelde vragen / FAQ

We krijgen via de mail veel vragen binnen. Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Mag ik in een team van jullie?

Stuur voor je aanmelding een mailtje naar onze secretaris. We gaan dan op zoek naar een team voor je en zullen het eerlijk zeggen als er geen plek is. Iemand van het beoogde team neemt dan contact op om te kijken of het (voetballend) klikt. Het moet wel van twee kanten komen, natuurlijk. Zie Lid worden.

Trainen jullie?

Gedurende het seizoen wordt er niet in de zaal getraind. Zalen zijn in Utrecht beperkt beschikbaar en het kost veel geld. Je kan natuurlijk altijd (met je team) gaan voetballen buiten de wedstrijden om!

Op welke dagen spelen jullie?

In de KNVB-competities geeft elk team een voorkeursavond op. Bij USVF verschilt dit dus ook per team. Wedstrijden zijn wel altijd doordeweeks. De KNVB probeert ieder team de voorkeursavond te geven, maar dat lukt niet altijd. In de praktijk speel je vaak op vrijdag, maar andere avonden zijn dus zeker mogelijk.

Hoe is de contributie geregeld?

Sinds seizoen '17/'18 hanteren we een teamcontributie. Hoe het binnen een team geregeld is, hangt dus af van het aantal spelers.

Waar is jullie clubhuis/thuishal?

USVF heeft geen clubhuis of een locatie als zodanig. We spelen onze thuiswedstrijden in verschillende hallen in regio Utrecht. Uitwedstrijden brengen ons door heel de provincie Utrecht en soms naar Amsterdam en Naarden.

Zijn er nog spelregels waar ik op moet letten?

Jazeker! Zeker ten opzichte van het veld zijn er veel regels anders. Ook als je in een interne competitie in de zaal hebt gespeeld, zul je zien dat de KNVB er vaak andere regels op nahoudt. Zelfs als je al jaren KNVB competitie hebt gespeeld, kan het geen kwaad om de regels weer even door te nemen :) Zie Spelregels.

Zijn vrouwen ook welkom?

Die zijn van harte welkom, maar voorlopig hebben we alleen herenteams. Losse aanmeldingen hebben dus op dit moment niet veel zin.

Hoeveel teams kunnen er nog bij?

We krijgen elk jaar een aantal aanmeldingen van volledige teams, en we vinden 10 teams wel mooi overzichtelijk. Stuur een mailtje naar ons om te vragen of er plek is op usvf@hotmail.com.